Translate

zaterdag 20 december 2014

1 Singapore VISA Run

Met terugwerkende kracht besloten om toch al m'n reizen op te schrijven.

Het is dan wel al een tijdje geleden maar het is nog niet vergeten.

En lekker reisje naar Singapore omdat ons visa verliep. Dat klinkt als een goede reden. Hop, wij in het vliegtuig van Jakarta naar Singapore met alleen nette kleding, stropdas, portemonnee, telefoon en ons paspoort. We zouden ongeveer 24 uur later weer terug vliegen en dan op Jakarta een Visa on Arrival krijgen zodat we de laatste dagen in Jakarta nog mochten uitzitten.

Singapore stond al heel lang op de lijst van steden waar ik gewoon een keer geweest wilde zijn. Nu we dan toch in de buurt waren konden we het niet afslaan. Een maal aangekomen op het vliegveld was het zo gebeurt en zaten we in een brandschone metro in de richting van het centrum.

Je kunt in deze stad werkelijk voor alles een boete krijgen en die boetes zijn dan niet bepaald laag, zo is eten en drinken in de metro 500 euro waard, tik je voor roken in de metro of op het station 1000 piek af en mag je voor brandbare stoffen €5.000 neertellen. Ja, liever niet dus.




Het fijne hiervan is wel dat iedereen zich netjes aan de regels houd en de openbare ruimtes brand schoon zijn, zo ook het casino. Waar we overigens niet in zijn geweest, je betaald hier een boete van 10.000 euro en/of een gevangenis straf van 1 jaar als je hier onder de 21 gesnapt wordt op gokken,.

De stad zelf is echt een werkelijk wonder, wij kwamen onder Marina Bay Sands de metro uit en staarden dus direct naar het beroemde schip boven ons hoofd. De drie toren die het omhoog houden zijn bijzonder gevormd en het winkelcentrum erin en eromheen zijn luxer dan luxe. Die Singaporeanen weten wel hoe ze moeten bouwen. De haven waar alles omheen gebouwd is geeft het een mooi ruim effect, terwijl het eigenlijk maar een hele klein stad is. De stad is zo rijk dat wij het een goed idee vonden om Porsches te gaan tellen, maar na 150 zijn we gestopt..... Bij elk verkeerslicht stond wel iets wat duurder is dan 100.000 euro wat een feest.

We zijn vervolgens de gigantische tuinen achter Marina Bay Sands in gedoken om te ontspannen en even te slapen op een bankje. Er staan hier tientallen meters hogen kunstvoorwerpen die bomen voorstellen. Hier is s avonds een mooie lichtshow met muziek.

Het enige waar we ons eigenlijk de hele tijd mee vermaakt hebben is rondjes lopen, relaxen, koffie drinken en wat eten. We hadden een budget van 50 Singapore dollar, wat neerkomt op zijn 32 euro en we moesten nog een slaapplek vinden.
Door ons beperkt budget konden we ook niet echt uit gaan of een biertje drinken, voor Heineken betaal je al gauw 8 euro namelijk.

Bij de Starbucks even het WiFi misbruikt en al gauw kwamen we een hostel tegen voor een paar euro per nacht. We besloten om de lichtshow te bekijken en dan af te reizen naar de buitenwijk waar ons hostel gelegen was. Uiteraard wisten we totaal niet waar dat zou moeten zijn en het koste ons dan ook een aantal uren.

Het hostel was te vinden, achter een steeg, boven aan de trap, achter drie deuren... vaag. Maar het was goedkoop en goed! Er zijn dus ook getto wijken in de stad wat we niet hadden verwacht, maar erg verrassend is dat eigenlijk niet.

De volgende ochtend moesten om een uur of tien weer met de bus naar het centrum om daar de metro naar het vliegveld te pakken. Even langs de supermarkt voor een broodje en wat fruit en terug vliegen naar 'huis'. Binus Square zag ik wel echt als thuis na zoveel maanden en helaas hadden we er nog maar 3 dagen te gaan.

Na een klein uurtje vliegen landen we weer in dat mooie Jakarta. Helaas duurt het uren voordat je met de taxi weer terug bent in de het centrum maar dat mag de pret nooit drukken. Een zeer geslaagde Visa Run zoals ze dat noemen. Maar Singapore is denk ik wel een stad waar ik niet zo snel mee heen zou gaan. Het is klein, duur, leuk om te zien maar niet een stad waar je dagen wilt verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten